Niklas Runesson

Leksaksfabriken

Filosofi

I rummet får materialet ett andra liv och kan fortsätta dela energin med människan. Det är ett ständigt utbyte av energi mellan allt som möts. Det spelar ingen roll om det är en stol av trä, en människa eller en enkel organism. Vi delar alla samma bakgrund.

Material och ytbehandlingar som har minimal påverkan på naturen och det kan fortsätta leva vidare i ett nytt rum. Det är viktigt för mig att materialet får leva vidare och förändras med tiden och har valt träslag som finns nära oss. I den mån jag kan så köper jag lokalt virke av skogsägare som jag torkar under min egna kontroll. Traditionellt så har det varit extremt fult med kvistar i möbler, jag tycker att det kan vara fint. Eftersom det påminner om oss själva, att alla är unika och inte helt perfekta.

Jag skriver dagbok till varje möbel jag gör. Dels för min egen del men även för köparen, jag vill dela med mig av mina framgångar och misslyckande, dela med mig av resan. Varje möbel jag gör är unik, även att det finns tydliga ritningar och arbetssätt så blir det olika varje gång. Det är i de naturliga detaljerna vi ser det fina i materialet.

Ta hand om varandra, kom ihåg naturen.

Philosophy

“ In the room, where the material gets a second chance to continue to share the energy with the human. There is a constant exchange of energy. It does not matter if it's a wooden chair, a human or a simple organism. We all share the same background.

Take care of each other, remember nature.”

Your Name